Nuorisojaosto

Jaoston kokoonpano 2024:

Puheenjohtaja
Heidi Talvitie
050 320 7280
heidi.talvitie@gmail.com  

Taina Toivonen
045 130 9661
taizci@gmail.com  

Marissa Savioja
040 413 3295
marissa_innanen@hotmail.com  

Erika Sääksvuori
045 132 1851
mitteliriia@gmail.com  

Nella Luhtala 
040 218 7277
nellaluhtala@gmail.com  

Jenina Liikaoja
040 937 7381
liikaojajenina@gmail.com  

Jenina Kiviniemi


Nuorisojaosto Instagramissa

Kenneliiton nuorisotoiminta
http://www.kennelliitto.fi/FI/nuoriso/nuoriso.htm

Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin nuorisojaoston toimintaohje

Jaoston nimi ja toimihenkilöt yhteystietoineen

Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin nuorisojaosto

Puheenjohtaja Heidi Talvitie, heidi.talvitie@gmail.com / 0503207280

Taina Toivonen, taizci@gmail.com / 0451309661

Marissa Savioja, marissa_innanen@hotmail.com / 0404133295

Erika Sääksvuori, mitteliriia@gmail.com / 0451321851

Nella Luhtala, nellaluhtala@gmail.com / 0402187277

Jenina Liikaoja, liikaojajenina@gmail.com / 0409377381

Ellen Ala-Hiiro, alahiiroellen@gmail.com / 0406894120

Jaoston toimintaperiaate

Nuorisojaoston tavoitteena on lisätä alueen nuorten tietoutta koiraharrastuksista ja aktivoida heitä koiraharrastuksien pariin järjestämällä monipuolista ohjelmaa matalalla kynnyksellä. Nuorisojaosto pyrkii myös yleisesti lisäämään nuorien koiratietoa ja -osaamista, joka luo pohjaa tulevaisuuden koiraharrastamiselle.

Kennelpiirin hallitus päättää vuosittain nuorisojaoston kokoonpanon järjestäytymiskokouksessaan. Nuorisotoiminnasta kiinnostuneet henkilöt voivat ottaa yhteyttä jaoston puheenjohtajaan sähköpostitse.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2023

Vuoden 2023 keskeisimpinä tehtävinä on tiedottaa nuorisojaoston toiminnasta, kartoittaa nuorten toiveita nuorisojaostolle, toteuttaa muutamia omia tapahtumia sekä suunnitella ohjelmaa seuraavalle toimintavuodelle.

Nuorisojaosto osallistuu osittaisella kokoonpanolla kennelpiirin tai sen alajaostojen tapahtumista 24.4. Koiranpäivään, 13.5. Kukanpäivän Match Show:n, 9.-11.6. Tuurin koiranäyttelyihin sekä 21.-22.10. Seinäjoen kansainvälisiin koiranäyttelyihin. Nuorisojaosto järjestää Junior Handler treenejä kerran kuukaudessa touko-kesäkuusta eteenpäin. Treenejä pidetään sekä ulkokentillä että sisähallissa.

Treenien koordinointi tapahtuu aiemmin perustetun Whatsapp-ryhmän kautta, jossa sekä kouluttajat että treenaajat pystyvät yhdessä suunnitella treeneille sopivan ajankohdan. Whatsapp-ryhmä on avoin ja sinne jaetaan linkkiä somekanavien kautta.

Nuorisojaosto järjestää kesällä heinä-elokuun vaihteessa Seinäjoella retki-illan, jossa retkeillään yhdessä nuorten ja koirien kanssa laavulle. Laavulla syödään yhdessä ja toteutetaan jotain nuoria osallistavaa ohjelmaa, kuten koirien valokuvausta tai temppuilua koirien kanssa.

Alkusyksystä, alustavasti lauantaina 2.9., järjestämme puuhapäivän koirista ja koiraharrastuksista kiinnostuneille lapsille, nuorille ja perheille. Tapahtumassa on nähtävää ja koettavaa jo koiria omistaville ja niiden kanssa harrastaville nuorille, mutta myös koiran hankintaa vielä harkitseville perheille. Tapahtuman tavoitteena on esitellä nuorisotoimintaa, koiraharrastuksia ja eri koirarotuja. Tapahtumassa on myös nuoria osallistavaa toimintaa, kuten Junior handler-, lapsi&koira- sekä lapsi&lelueläin -kilpailut. Lisäksi voimme kartoittaa nuorten kiinnostusta lajeihin tutustumistreeneille, joita voisimme järjestää syksyllä puuhapäivän jälkeen.

Puuhapäivään toivotaan mukaan myös muita kennelpiirin jaostoja sekä alueen kasvattajia tai rotujärjestöjen alueyhdistyksiä esittelemään niin lajeja, alueen koiraharrastustoimintaa kuin koirarotuja. Tapahtumapaikaksi on suunniteltu Lakeuden koiraurheilukeskusta, joka on keskeisellä sijainnilla Seinäjoella ja jossa on hyvät puitteet erilaisten lajien esittelylle.

Vuodelle 2023 on suunnitteilla yksi isompi tapahtuma, kuukausittaisia Junior handler-treenejä ja muutama pienempi tapahtuma. Isoimpia kulueriä nuorisojaostolle ovat hallivuokrat tapahtumia ja koulutuksia järjestäessä. Lisäksi kuluja tulee mm. tapahtumien mahdollisista tarjoiluista ja oheismateriaalista sekä Vuoden nuoren koiraharrastajan sekä Vuoden Junior handlerin palkitsemisesta. Nuorisojaosto voisi myös hankkia edustajilleen yhtenäiset hupparit, joista jaostolaiset olisi helpompi tunnistaa tapahtumissa.

Isoin tapahtuma on syksyllä järjestettävä puuhapäivä Lakeuden Koiraurheilukeskuksessa, jonka hallivuokra on 80e/h. Puuhapäivä -tapahtuman pituus on n. 2-3 tuntia, jonka lisäksi tapahtuman rakennukseen ja purkuun on varattava vähintään 1 tunti.

Puuhapäivän jälkeen on tarkoitus järjestää lajitestaustreenejä, joiden pituus olisi n. 1-3 tuntia kerrallaan. Lisäksi järjestetään Junior Handler -treenejä n. 1h kuukaudessa, talvikaudella treenataan sisähallissa. Näihin treeneihin riittää pienempikin kenttä/ halli, joten vuokra tulisi olemaan 20-35e/h.

Jaoston kokoontuminen ja tiedotus

Nuorisojaosto kokoontuu lähtökohtaisesti kerran kuussa kennelpiirin tiloissa hybridinä. Tämän lisäksi pidetään tarvittaessa erillisiä tapaamisia koskien tapahtumien suunnittelua ja toteutusta.

Nuorisojaostolle on tehty Instagram-tili epkp_nuorisojaosto, jonka avulla pyritään tavoittamaan kohderyhmän nuoret. Tilillä tiedotetaan mm. tapahtumista, jotka nuorisojaosto järjestää tai joissa nuorisojaosto on paikalla. Lisäksi nuorisojaosto jakaa tietoa toiminnasta olemalla läsnä erilaisissa tapahtumissa ja jakamalla esitteitä.

Nuorisojaoston tapahtumista tiedotetaan myös kennelpiirin Facebook-sivulla ja verkkosivuilla.

Nuorten koiraharrastamiseen liittyvissä asioissa yhteyttä voi ottaa Instagramissa yksityisviestillä tai kennelpiirin sivuilta löytyvien yhteystietojen avulla sähköpostitse tai puhelimitse.

Jaoston palkitsemissäännöt

Nuorisojaosto palkitsee vuoden menestyneimmän Junior handlerin ja vuoden nuoren koiraharrastajan. Palkintoina kummassakin kilpailussa on ruusuke, kiertopokaali sekä lahjakortti koiratarvikekauppaan.

Vuoden 2023 nuori koiraharrastaja palkitaan kennelpiirin vuosikokouksessa. Palkinnon saa korkeimmat pisteet kerännyt alle 19-vuotias Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin alueella asuva koiraharrastaja. Vuoden 2023 kilpailuun kerätään pisteitä aikavälillä 1.6.-31.12.2023. Pisteitä saa niin koiratapahtumiin osallistumisesta kuin eri lajeissa kilpailemisesta. Nuori tai nuoren huoltaja voi ilmoittaa koiratapahtumiin osallistumisista Google Forms -lomakkeella koko vuoden ajan, kuitenkin viimeistään 31.12. Nuorisojaosto laskee pisteet, ilmoittaa voittajan kennelpiirille, ilmoittaa voittajalle palkitsemisesta, hankkii palkinnot ja tiedottaa kilpailun tuloksista.

Pisteytystaulukko on erillisenä liitteenä.

Vuoden Junior handler kisaan voi osallistua 10-17 vuotias Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin alueella asuva nuori. Vuoden 2023 kilpailuun kerätään pisteitä aikavälillä 1.1.-31.12.2023. Pisteitä kerryttää vain viralliset Junior handler -kilpailut. Pisteitä saa osallistumisesta ja kisassa sijoittumisesta. Nuori tai nuoren huoltaja voi ilmoittaa kilpailuihin osallistumisesta ja tuloksista Google Forms -lomakkeella koko vuoden ajan, kuitenkin viimeistään 31.12. Nuorisojaosto laskee pisteet, ilmoittaa voittajan kennelpiirille, ilmoittaa voittajalle palkitsemisesta, hankkii palkinnot ja tiedottaa kilpailun tuloksista. 

Pisteytystaulukko on erillisenä liitteenä.