Tietoa piiristä

Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri ry on perustettu vuonna 1947 ja sen kotipaikka on Seinäjoki.

Kennelpiirin toiminta-alueeseen kuuluvat Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Jalasjärvi, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Töysä, Vimpeli ja Ähtäri.

Kennelpiiri on Suomen Kennelliiton jäsenyhdistys ja samalla myös Kennelliiton alueellinen toimielin. Kennelpiirin tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa sääntöjensä ja Kennelliiton valtuuston ja hallituksen hyväksymien kennelsääntöjen mukaisesti kenneltoimintaa alueellaan.

Kennelpiirin jäseniä ovat sääntöjen mukaisesti hyväksytyt jäsenyhdistykset. Kennelliiton hallitus hyväksyy jäsenyhdistyksen jäsenekseen saatuaan kennelpiiriltä jäsenyhdistyksen säännöt, toimihenkilöluettelon osoitteineen ja yhdistysrekisteriotteen.

Kennelpiirillä on tällä hetkellä 132 jäsenyhdistystä. Jokainen jäsenyhdistys saa Kennelliiton Koiramme–jäsenlehden.

Kennelpiiri järjestää, ohjaa ja valvoo näyttely-, koe- ja kilpailutoimintaa alueellaan. Kennelpiiri järjestää näyttelyiden ja kokeiden toimihenkilöiden koulutusta, ohjaa koulutustilaisuuksien toimeenpanoa päättämällä kaikista toimialueellaan järjestettävistä koirakokeista, koetuomarikursseista, kilpailuista ja otteluista, joiden hyväksymistä ja valvontaa Kennelliitto ei ole pidättänyt itselleen tai luovuttanut rotujärjestölle.

Kennelpiiri hoitaa Kennelliiton ohjeiden mukaisesti mm. kasvattajien, kehätoimitsijoiden ja näyttelyohjaajien koulutuksen. Kennelpiiri pätevöi voimassa olevan kennelsäännöstön mukaisesti hyväksytyn koulutuksen suorittaneet luottamushenkilöt.