Kennelliiton lukukoirat

Mitä lukukoiratoiminta on?

Lukukoiratoiminnan tarkoitus on tukea lukutaitoa ja edistää lukemista. Lukukoiran tehtävänä on olla läsnä, innostaa ja kuunnella lukijaa. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukija ei siis lue ohjaajalle, vaan koiralle.

Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa ja kouluissa, mutta myös monissa muissa kohteissa ja lukijoita voi olla kaikista ikäryhmistä.

Lukukoiratoiminta on palkatonta eläinavusteista vapaaehtoistoimintaa. Kennelliiton lukukoirakon tunnistaa keltaisesta lukukoirahuivista ja ohjaajan nimikyltistä.

Lukukoiraohjaajat työskentelevät itsenäisesti sopien käynnit kohteiden kanssa. Käynnit ovat kohteille ja lukijoille maksuttomia. Kennelliiton lukukoirakoilla on toiminnan vastuu- ja tapaturmavakuutus.


Miten mukaan toimintaan?

Kennelliitto vastaa lukukoirien soveltuvuuden arvioinnista ja lukukoiranohjaajien kouluttamisesta. Kaikille toimintaan mukaan tuleville järjestetään sama perustason koulutus, joka on maksuton.

Lukukoiraohjaajan tulee olla täysi-ikäinen ja Kennelliiton jäsen. Koiran tulee olla vähintään 2-vuotias ja Kennelliiton koirarekisterissä tai Kennelliiton tunnistusmerkintätietokannassa. Ennen koulutukseen hakemista tutustu lukukoiratoimintaan täältä ja mieti pystytkö sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan.

Lukukoiraohjaajan tehtävänkuvaus

Lukukoiratoimintaa organisoi alueellinen lukukoirayhteyshenkilö yhteistyössä kennelpiirin kaverikoiravastavan kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä alueen lukukoirayhteyshenkilöön, jos kiinnostuit toiminnasta.


Yhteystiedot

 Etelä-Pohjanmaan alueellinen lukukoirayhteyshenkilö

Annika Vesterback

lukukoirat.etelapohjanmaa@gmail.com

p. 050 072 5751

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.