Kennelpiirin vuosikokous järjestettiin 22.3.2023

23.3.2023

Kennelpiirin vuosikokouksessa 22.3.2023 oli paikalla 56 edustajaa, jotka edustivat 44 yhdistystä ja äänimäärä oli 196.

Kennelpiirin hallituksen puheenjohtaja Reino Korpela toivotti kokousväen tervetulleeksi ja kävi läpi viime vuotta. Hän sai ilokseen todeta, että koronan jälkeen päästiin palaamaan normaaliin toimintaan, mikä näkyy vuosikertomuksessa ja taloudessa.

– Piirin omat näyttelyt saatiin vietyä kivasti läpi ilman suurempia koronavaikutuksia ja jäsenyhdistykset pystyivät hoitamaan kaikki kiintiönäyttelynsä. Siitä kiitokset kaikille, Korpela totesi.

Metsästyskoiratoiminnasta puheenjohtaja mainitsi erikseen hirvikoekäynnit, joita on ollut toistatuhatta ja huomion saivat myös matalajalkaisemmat metsästysrodut.

– Dreeverissä ja mäyräkoirissa koekäynnit ovat lisääntyneet kovasti. Näyttää, että näillä roduilla on erityisen valoisa tulevaisuus unohtamatta, että myös muissa roduissa on ollut mukavasti toimintaa.

Kaveri- ja lukoiratoiminta on Etelä-Pohjanmaan alueella vilkasta. Käyntejä erilaisissa paikoissa on ollut yli tuhat ja sitä kautta kohtaamisia on ollut yli 10 000. Aika huimia lukuja.

– Toiminta on merkittävää. Kannattaa lukea vuosikertomuksesta kaveri- ja lukukoiratoiminnan toimintakertomus erityisen perusteellisesti. Sieltä näkee laajuuden, mitä se tänä päivänä on, Korpela kannusti.

Agilitystä puheenjohtaja totesi sen olevan hyvin vakiintunut kilpailulaji, jolla on oma harrastajakuntansa. Erityisesti hän halusi nostaa esille piirimme alueella asuvan ja lajissa merkittävällä tavalla kansainvälisesti toimivan henkilön.

– Moni teistä tietää, kuka on Sari Mikkilä, mutta ei varmaan yhtä moni tiedä, kuinka aktiivisesti hän agilityssä maailmalla toimii. Sari on FCI:n pätevöimä kansainvälinen agilityn ylituomari, joka kiertää kaiken aikaa arvostelmassa ulkomailla. Hän on juuri tullut Singaporesta ja lähtee seuraavaksi Kanadaan.

– Agility on hieno harrastus ja on hienoa, että meiltä löytyy näin kansainvälinen toimija, joka on tehnyt lajissa pitkän työn ja jatkaa varmasti vielä pitkälle tulevaisuuteen, Korpela iloitsi.

Puheenjohtaja mainitsi vielä koulutuspuolen, joka on lähtenyt tehokkaasti käyntiin muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.

– Toiminta on ollut erinomaista ja aluekouluttajat ovat hoitaneet tehtäväänsä suunnitelmallisesti ja niin, että myös muiden kennelpiirien alueilta on tultu meille koulutuksiin. Siellä on hyvä draivi päällä.

Näyttelyohjaajat ovat hoitaneet kehätoimitsijakoulutukset ja piiriin on saatu myös uusi näyttelyohjaaja Kenneliiton hyväksyttyä Kati Kohtamäen hoitamaan tehtävää.

Tervetulopuheensa lopuksi puheenjohtaja mainitsi taloudesta vielä historiallisestikin merkittävän tapahtuman.

– Olemme saaneet testamentin. Ja tämä on ennen näkemätöntä. Testamentista on tehty rahasto ja hallitus päättää myöhemmin sen käytöstä, Korpela myhäili.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Juha Lepistö. Kokouksen aluksi ajettiin ansiopalkinnot. Kennelliiton hopeisen ansiomerkin saivat Asko Tienhaara ja Jouko Pakkala. Kennelpiirin hopeisen ansiomerkin saivat Sari Ala-Nisula, Ari Mäkelä ja Pekka Sivula.

Hallituksesta olivat erovuorossa Erja Pekkala, Antti Rajamäki, Jari Saarela ja Asko Tienhaara. Saarela ja Tienhaara ilmoittivat, etteivät ole käytettävissä jatkokaudelle. Hallitukseen valittiin äänestyksellä jatkamaan Pekkala ja Rajamäki sekä uusina Mari Panttila ja Kristiina Tallgren. Ääniä saivat myös Hannu Laitala ja Jyrki Rasinpää.

Kokouksen lopuksi jaettiin vielä runsas määrä erilaisia palkintoja viime vuoden menestyneille koirakoille.

Kuvat: Erja Pekkala

Huom. Kuvatekstit näkyvät klikkaamalla kuva auki.